Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Pretpremijera Fiata 500L u Srbiji
 
 

Pretpremijera Fiata 500L u Srbiji

500l promocijaKompanija Fijat automobili Srbije predstavila je u Kragujevcu novi model "500L", koji se proizvodi u našoj zemlji, a pretpremijere će biti organizovane i u Beogradu i Novom Sadu. FAS je pronašao originalan način da pretpremijerno prikaže novi model "500L" tako što su dizajnirane specijalne kapsule, koje će biti postavljene u najprometnijim delovima tri srpska grada, navedeno je u saopštenju.

Kapsula za prezentaciju juče je već postavljena u centru Kragujevca, a priliku da vide novi "fijat" na taj način uskoro će dobiti i građani Beograda i Novog Sada.

Osim što građanima pružaju priliku da prvi put vide uživo "500L", "najavne" kapsule odbrojavaju i dane do zvaničnog lansiranja novog Fijatovog "MPV" modela B segmenta tržišta.

Fijatov "500L" je dugačak 4,1 metar, širok 1,8 i visok 1,6 metara. Ponuda motora obuhvata dva benzinca i turbo dizel, raspona snage od 85 do 105 "konja", a osnovna verzija "1.4 pop" košta 13.490 evra.

Crveni "500L", koji je postavljen u Kragujevcu u pešačkoj zoni, zaštićen je metalno-staklenom konstrukcijom, na kojoj je naznačeno da je ostalo "12 dana do novog modela".

Predsednik Fijat grupe Serđo Markione protekle sedmice je, posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i zajedničkog obilaska pogona FAS-a, najavio da će uskoro u Kragujevcu biti predstavljena još jedna verzija modela "500L", a potom u februaru naredne godine i američka verzija.

Kako je ranije najavljeno, sa montažnih traka u fabrici u Kragujevcu bi do kraja godine trebalo da siđe oko 30.000 tih automobila, čija prodaja treba da počne ovog meseca u Evropi, ali najpre u Italiji.

500l promo 2

Fijatov automobil "500 L", kako je planirano, biće plasiran na tržišta više od 100 zemalja, uključujući Sjedinjene Američke Države, gde se očekuje trećina ukupne prodaje.

Serijska proizvodnja modela "500L" počela je 4. jula, a mesec dana kasnije prvih 206 automobila tranportovani su do luke Bar, odakle su brodom prevezeni za Italiju.

Iz fabrike FAS-a je ranije saopšteno da će cena automobila "500L" u Italiji iznositi 15.500 evra, dok će osnovna verzija u Srbiji koštati 13.490 evra.

Automobil "500L" proizvodi se samo u Kragujevcu u fabrici "Fijat automobili Srbija" čiji je vlasnik sa 67 odsto kapitala torinski Fijat, a država Srbija 33 odsto, kako je predviđeno i strateškim ugovorom potpisanim septembra 2008.

Izvor: Auto blog

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži