Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Kija potvrdila proizvodnju konkurenta Golfu GTI
 
 

Kija potvrdila proizvodnju konkurenta Golfu GTI

Južnokorejska "Kija" je sa ponosom predstavila prve obrise svog novog sportskog hečbeka, koji bi, kada se bude pojavio, trebalo da bude opasan konkurent "Golfu GTI". Ove skice pojavljuju se svega nedelju dana nakon što je kompanija zvanično potvrdila da se priprema da proizvede "Pro Sid GT" sa troja vrata. Sada iz sedišta kompanije stižu informacije da je u pripremi i verzija sa petoro vrata modela "Sid". Ujedno, "Kija" je obelodanila i preliminarnu specifikaciju ovih noviteta.


Korejski automobil do stotke ubrzava za 7,9 sekundi


To znači da će i "Pro Sid" i "Sid" imati fabrički benzinski agregat sa 1,6 litara zapremine sa direktnim ubrizgavanjem, dvostrukim turbopunjačem i ojačanim unutrašnjim kompanentama.

 

Ovaj četvorocilindrični motor poseduje 201 KS i obrtni momenat od 365 Nm i biće povezan sa standardnim šestostepenim manuelnim menjačem. Snaga će se preko njega prenositi na prednje točkove.

Kada već "Pro Sid GT" poredimo sa "Golfom GTI", treba pomenuti da korejski automobil do stotke ubrzava za 7,9 sekundi, dok je nemačkom asu za istu brzinu potrebno nekih 6,9 sekundi i pored brojnih unapređenja koje je "Kija" preuzela u predelu šasije i sistema vešanja, što bi trebalo da obezbedi veću dinamičnost u vožnji.

Dizajn novih "Kijinih GT" modela nije u većoj meri poznat, ali proizvođač poručuje da će oba modela imati nove prednje rešetke, oblike farova, kao i jedinstvene 18-inčne točkove na kojima će se posebno isticati crvena kočiona klješta.
U unutrašnjosti će biti "Rekaro" sportska sedišta, dok će površine komandne table i vrata biti prekrivene najkvalitetnijim materijalima.

"GT" modeli sa potpisom "Kije" proizvodiće se u fabrici u Slovačkoj od maja, dok se očekuje da u prodaju uđu tokom leta iduće godine, što znaći da će svoje premijere najverovatnije imati na Salonu automobila u Ženevi.

 

Izvor, foto: mojauto.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži