Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Kinezi i Indijci zele Pininfarinu
 
 

Kinezi i Indijci zele Pininfarinu

pininfarinKineski proizvođači automobila željni su brzog napretka i sustizanja svetske konkurencije, ali napredak u dizajnu i tehnologiji ne dolazi preko noći i nije jeftin.Geely je nedavno za 1,8 milijardi američkih dolara od Forda preuzeo Volvo, a sada se automobilskim medijima poput plamena proširila vest da je Beijing Automotive Industry Corp ili, skraćeno, BAIC zainteresovan za preuzimanje Pininfarine.

BAIC nije i jedina kompanija zainteresovana za italijansku kompaniju. Interes su još pokazale kineske kompanije Brilliance i Anhui Jianghuai Automobile, ali i indijska Mahindra i Bajaj Auto, kao i kanadski proizvođač automobilskih delova – Magna.

BAIC i Pininfarina već sarađuju na dizajnu pojedinih modela, a plod zajedničkog rada trebalo bi da vidimo na nekom od narednih autosalona.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži