Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili Posle 30 godina Rusi šalju "Ladu" u zaborav
 
 

Posle 30 godina Rusi šalju "Ladu" u zaborav

ladaLada 2107 na tržištu je bila od 1982. kao moderniji naslednik "petice". Bazirale su se na Fiatu iz 1967. Auto otporan na sibirsku hladnoću ipak nije izdržao na tržištu. Ruski proizvođač AvtoVAZ objavio je kako iz proizvodnje povlači jedan od svojih najpoznatijih automobila zbog velikog pada prodaje.

Lada 2107 jedan od najprepoznatljivijih ruskih automobila, prodavao se i pod nazivom Riva. U proizvodnju je krenuo 1982. kao opremljenija verzija modela 2105. koji je pre dve godine završio svoj životni vek.

Portparol kompanije Igor Burenkov za AFP je rekao da je potražnja za 'klasičnim' snažno pala i da je vreme da se pozdrave. Prodali su ih više od 20 miliona. Među ponosnim vlasnicima Lade bio je i tajkun Roman Abramovič.

Radilo se o modernijoj verziji modela 2101, koji je nastao na temelju Fiata 124 iz davne 1967. godine. Rusi su "sedmicu" doradili i modernizovali, ali kritičari su govorili da je model zastario čim je izašao s proizvodnih linija. Ali, ipak jako je dobro podnosio sibirske hladnoće.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži