Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Automobili VIDEO:Dejvid Kultard i Mercedes za Ginisa
 
 

VIDEO:Dejvid Kultard i Mercedes za Ginisa

kultart za ginisaVeć smo navikli da se u Ginisovu knjigu beleže najneobičniji rekordi, ali ovaj koji je postigao bivši vozač Formule 1, Dejvid Kultard, uz pomoć profesionalnog igrača golfa Džejka Šeparda, svakako je jedinstven.

Golf zna da bude dosadan i monoton sport gde igrači ubacuju jednu te istu lopticu u nekoliko malih rupa raspoređenih po golf terenu.

Zato je Mercedes odlučio da stvari učini zanimljivijim, a u tu svrhu angažovao je Dejvida Kultarda (David Coulthard) i golfera Džejka Šeparda (Jake Shepherd).

Njihov zadatak bio je da, koristeći svoje profesionalne veštine i jedan Mercedes-Benz SLS AMG Roadster, postave najbolji rezultat u disciplini “najduži golf udarac uhvaćen od strane automobila u pokretu”.

Iako je već i sama formulacija dovoljno besmislena, gledanje video snimka ovog događaja prilično je zabavno:

Mercedes je nakon postavljanja ovog neobičnog rekorda saopštio da su Kultard i i Šepard imali nekoliko probnih vožnji, pre nego što su uspeli da automobilom uhvate lopticu. U jednom od takvih pokušaja na SLS-u je stradalo vetrobransko staklo.

Čitav tok priprema i neuspele pokušaje možete pogledati na sledećem snimku:

Ako nekog i to interesuje, loptica je konačno uhvaćena na daljini od 275 metara, pri brzini Mercedesa koja je iznosila 286 km/h.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži