Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Više gledamo u mobilni nego u voljenu osobu
 
 

Više gledamo u mobilni nego u voljenu osobu

Prosečni korisnik mobilnog telefona, u toku dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartfona, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

Anketa koju je sprovela kompanija za prodaju mobilnih telefona O2, dala je neočekivane rezultate - više vremena provodimo u virtuelnom svetu nego u odnosu sa osobama iz neposrednog okruženja, čak i sa voljenom osobom.

To se objašnjava mogućnošću obavljanja velikog broja aktivnosti putem smartfona, kao što su surfovanje Internetom (24 minuta), konsultovanje društvenih mreža (16 minuta) slušanje muzike (15 minuta). Tu su još i igrice (13 minuta), telefoniranje (11 minuta) i slanje SMS poruka i imejlova (devet minuta).

"Pametni" telefoni su zamenili mnoge druge aparate koje smo do sada koristili - kompjutere, muzičke uređaje, televizore... zbog čega ih sada koristimo više nego inače, piše "Dejli mejl".

Na primer, čak 57 odsto ispitanika više ne koristi budilnik, već moblini telefon. Isto važi i za ručni časovnik, koji se sada više nosi kao modni detalj nego kao sredsto za merenje vremena. Umesto fotoaparata sada se 46 odsto učesnika ankete fotografiše mobilnim telefonom.

Ispitivanje je obuhvatilo 2.000 odraslih osoba, a rezultati su zasita iznenađujući. "Pametni telefoni postaju sve pametniji", kaže vođa istraživanja Dejvid Džonson.

Pametni telefoni nam, sudeći po rezultatima ankete, postaju i sve draži, s obzirom na to da u njih gledamo više nego u naše najdraže - prosečan korisnik mobilnog telefona u toku dana provede 119 minuta gledajući u ekran svog smartfona, dok u voljenu osobu gleda tek 97 minuta.

Izvor: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži