Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Kako da preguraš prve radne dane nakon odmora
 
 

Kako da preguraš prve radne dane nakon odmora

Godišnji odmor je završen, pred tobom je prvi radni dan. Uh... nije lako, znamo, ali postoji nekoliko trikova pomoću kojih će ti povratak na posao lakše pasti.

Bez obzira na to koliko voliš svoj posao, moraš praviti pauze. Preporučuje se nekoliko kraćih, ili "jedna ali vredna".

Ako si pušač verovatno praviš češće pauze tokom radnog vremena. Potrudi se da barem jednom ustaneš i prošetaš bez cigarete. Verovatno ti zvuči nemoguće, ali probaj. Neka ta pauza traje pet minuta, njeno pozitivno dejstvo na tvoj organizam će trajati mnogo duže.

Pauza za ručak je najbitnija. Izdvoj 30 minuta da na miru, van objekta u kojem radiš, pojedeš ono što voliš. Ako si u društvu kolege ili koleginice, nikako nemojte pričati o poslu.Pričajte o dogodovštinama s letovanja, to je najbolje.

Ako si "solo", najbolje bi bilo da tokom ručka čitaš novine, knjigu, obaviš privatne telefonske razgovore, ili jednostavno sediš na nekom lepom, opuštajućem mestu i "isključiš" mozak.

Izlazak iz prostorija u kojima radiš je veoma bitan, naročito ako si tokom odmora veći deo vremena provodio na otvorenom. Sedenje na suncu, kraj vode, zelenila, povećava budnost, bistri um i popravlja raspoloženje. Zato, nemoj biti lenj – prošetaj do najbližeg parka.

Ukoliko nemaš vremena da napustiš radno mesto, možda čekaš neki važan telefonski poziv ili mejl, gledaj slike sa letovanja. Još ako tom prilikom možeš i da slušaš muziku koja je obeležila dane odmora, učinak će biti veći.

Psiholozi kažu da tokom rada u kancelariji, treba slušati zvuke talasa koji svojim prirodnim ritomom relaksiraju telo.

Izvor: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži