Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Plastični lepotani: I muškarci zatežu guzu i peglaju bore
 
 

Plastični lepotani: I muškarci zatežu guzu i peglaju bore

Liposukcija, botoks, donji veš sa umetcima, glutealno oblikovanje, farmerke sa džepovima na preklop, podrugljivi komentari na račun izgleda, neumorno listanje članaka o zdravlju i lepoti, plastična operacija kao rođendanski poklon... Ako mislite da se opet radi o neprekidnoj borbi žena sa surovim standardima lepote - varate se! Ovo je priča o muškarcima...

Jedan članak u Njujork Tajmsu, potvrdio je ono o čemu se već neko vreme šuška, muškarci su spremni da zarad lepote podnesu jednake žrtve kao i njihove sapatnice ženskog pola. Žene nemaju ništa protiv, a neke idu toliko daleko da govore da je ovo pozitivan korak ka uspostavljanju jednakosti između polova.

Međutim ovakvi stavovi zanemaruju ideju da nije samo jedan tip tela lep i da u krajnjoj liniji lepota nije sve.

Džef Vikers išao je na liposukciju i glutealno oblikovanje najviše zato što su ga kolege sa posla zezale da ima ravnu zadnjicu. Inače on radi na građevini i ima svoju građevinsku firmu. Šta se dešava na tim gradilištima na kojima je Džefova zadnjica glavna tema razgovora?

Sve više muškaraca počinje da se bavi svojim telom i to je sasvim pohvalno, ali u svemu treba imati meru. Ako i muška manija za savršenom lepotom ode daleko kao što je to slučaj sa ženama, da li će u našim životima ostati prostora za bilo šta drugo osim za neprekidnu borbu za suvišnim kilogramima ili dlačicama

Svedoci smo da sve više muških zvezda pribegava botoksu da bi usporili starenje, pa je sve manje onih koji uspevaju da ostare dostojanstveno i šmekerski, poput Šon Konerija ili Džeka Nikolsona.

Kao i žene, muškarci na crvenom tepihu defiluju naizgled večno mladi i pred muški deo svoje publike postavljaju standarde muške lepote koji do sada kroz istoriju nisu bili poznati.

Lepota se oduvek poistovećivala sa ženskim polom i bila kriterijum po kom se vrednuju dame. Za muškarce je možda bilo bino da su stasiti, visoki ili snažni, ali nikad do sad da im koža na čelu bude kao bebina guza.

Možda su novi plastični lepotani znak da je opsesija lepotom otišla predaleko i da je krajnje vreme da prestanemo dok nismo postali bezlična masa plastičnih lutaka?

 

 

 

Izvor: Blic žena

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži