Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Lifestyle Potpuno će vam zgaditi život: Šta sve ima u sredstvima za higijenu
 
 

Potpuno će vam zgaditi život: Šta sve ima u sredstvima za higijenu

Možda to do sada niste radili, a možda ste i pokušali i vrlo brzo odustali. Neće vam biti svejedno kada saznate šta se sve nalazi unutar proizvoda koje nas čine lepšim.

Izmet od kita nalazi se…

Da li je moguće da parfemi mogu da imaju veze sa izmetom? Moguće je. U pitanju je izmet od kita ili pak njihov izbljuvak koji se zove ambergris. Ambergris se smatra pravim morskim blagom budući da kilogram ove materije košta oko 10.000 dolara.

Riblje škrge u laku za nokte i maskari

Guanin je kristalna supstanca koja stvara efekat svetlucavosti. On se nalazi u ribljim škrgama, a ulazi u sastav maskara i lakova za nokte. Razmislite malo – znate kako svetlucaju riblje škrge?

Karmin, senka za oči i sapun imaju isti sastojak

Za sapune smo verovatno nekada i čuli da se prave od loja, ali ruž i senka za oči? To je već previše. Podsetimo se, loj se pravi tako što se masnoća ukloni sa mrtve životinje, a zatim kuva.

Dinamit u dezodoransu?!

Jedna vrsta stene se koristi kao sastojak za pravljenje dinamita ali i za dezodoranse koje koristimo svakodnevno. Beli prah ulazi i u sastav praškova i izbeljivača zuba.

Lanolin u kremama za brijanje

Da li ste čuli za lanolin? Lanolin je prirodna mast, koja štiti vunu ovaca. Kreme za brijanje, balzami i losioni sadrže ovu supstancu. U ovom slučaju barem nijedna životinja nije morala da strada.

Izvor:Smedia

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži