Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Na šta uvek "padaju" muškarci?
 
 

Na šta uvek "padaju" muškarci?

devojkaŠta muškarci zaista vole na ženama i šta ih to uvek privlači? Jesu li to možda brinete, plavuše ili crvenokose? Kako na njih deluju ženske suze, koja ženska odeća potpuno okupira njihovu pažnju i jesu li stvarno tako bespomoćni pred bujnim ženskim grudima – evo kakve odgovore nudi nauka.

Fatalna crvena boja
Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Ročester otkrilo je da muškarci ne mogu da odole ženama u odeći crvene boje. Tokom istraživanja muškarci su gledali fotografije žena odevenih u crvenu i zelenu odeću, a crvena se pokazala kao fatalna boja. "Istraživanje je pokazalo da boja odeće nema samo estetsku važnost već i veliki uticaj na psihu - u ovom slučaju na vrlo provokativan način."

Maženje
Institut Kinzi (Kinsey) u svom istraživanju obuhvatio je više od hiljadu heteroseksualnih muškaraca koji su se nalazili u dugim vezama. Rezultati istraživanja pokazali su da su u vezi najsrećniji bili upravo oni muškarci koji su se sa svojom partnerkom često mazili.

Ženske grudi
Istraživači Univerziteta Velington na Novom Zelandu "otkrili" su da muškarci jednostavno obožavaju da gledaju u ženske grudi, a u studiji je otkriveno i da je upravo to deo ženskog tela koji muškarci prvo pogledaju. Tako je čak polovina muškaraca koji su učestvovali u istraživanju priznala kako prvo pogledaju ženske grudi, a zatim lice i da su grudi deo tela koji muškarci kod žena najduže gledaju. Ali, suprotno opšteprihvaćenom mišljenju, istraživanje je pokazalo kako muškarcima veličina grudi uopšte nije bitna.

Atraktivna voditeljka
Dve studije iz Indijane pokazale su da muškarci vrlo teško prate vesti na televiziji ako ih prezentuje atraktivna voditeljka i u tom slučaju informacije puno teže pamte. Naučnici smatraju da se razlog tome nalazi u muškom kognitivnom delu mozga koji preferira vizuelizaciju više od verbalnog prikupljanja informacija.

Brak
Iako vlada mišljenje da su žene za razliku od muškaraca sklonije braku, to mišljenje ako se "pita" nauka, je potpuna zabluda. Naime, istraživanje koje je sproveo internet portal Match.com i Univerziteti Bingamton i Ratgers, pokazalo je kako muškarci brak priželjkuju u jednakoj meri kao i žene. Studija koja je obuhvatila više od pet hiljada muškaraca (starost od 21. do 65 godina) pokazala je da muškarci često osećaju čak i veću želju za roditeljstvom.

Hvalisanje
Istraživanje obavljeno na Univerzitetima u Teksasu i Minesoti potvrdilo je da su automobili koje muškarci voze, povezani sa načinom zavođenja i navikama u vezama. Mada upadljive automobile češće voze muškarci koje zanima neobavezni seks, naučnici su utvrdili da muškarci zapravo svoje limene ljubimce koriste kao bi se hvalisali pred pripadnicama lepšeg spola.

Pita od bundeve
Istraživanje "Smell and Taste Treatment and Research Centra" u Čikagu otkrilo je da upravo pita od bundeve najbolje poboljšava protok krvi u penisu.

Suze
"ABC News" prenosi da su naučnici otkrili da muškarce ženske suze jednostavno odbijaju. Kako je pokazalo istraživanje, ženske suze muškarci shvataju kao da njihova partnerka želi zagrljaj i utehu, a da na seks istog trenutka treba zaboraviti. Naučnici smatraju da je razlog tome hemijski sastav suza, a "emocionalne suze" se prema hemijskom sastavu razlikuju od suza koje teku kada se, npr. secka luk.

Brinete
Društvena mreža Badoo sprovela je istraživanje u Velikoj Britaniji i otkrila da najveći broj muškaraca privlače brinete. Tako je čak 33% muškaraca u istraživanju otkrilo kako ih najviše privlače upravo brinete, a 29% voli crnke.

Položaj glave
Sudeći prema istraživanju Univerziteta Njukasl u Australiji, muškarce jako privlače žene koje drže glavu pomalo nagnutu. Naučnici tvrde da su muškarcima žene privlačnije kada malo isture bradu i onda ih nežno pogledaju, posebno ako su niže od njih. Taj neobični faktor uzrokovan je time što tada muškarci "osećaju" da su jači i muževniji - a žene nežnije.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži