Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Da li ste spremni da živite zajedno
 
 

Da li ste spremni da živite zajedno

zajednicki zivotTanku granicu između blaženstva i horora u koji se zajednički život može pretvoriti odrediće vaša sposobnost da prepoznate pravi trenutak da počnete da živite zajedno.

Početak zajedničkog života može biti bajkovita faza vaše veze (samo pomislite na maženje u polusnu u toku noći i činjenicu da ćete se svakog jutra buditi pored osobe koju volite), ali može biti i pomalo zastrašujući (možda ćete se i "otimati" oko ćebeta, morati da se "borite" sa neredom koji vaš dragi ostavlja za sobom...). Tanku granicu između blaženstva i horora u koji se zajednički život može pretvoriti odrediće vaša sposobnost da prepoznate pravi trenutak da počnete da živite zajedno.

Kako da znate da li je došlo vreme za to?

Ako ste pomalo uplašeni idejom o zajedničkom životu, bez brige - to je dobar znak, kažu psiholozi. To znači da ste dobro razmilsili i da ste svesni da je u pitanju važna odluka koja će bitno uticati i na vaš život i na vašu vezu. Ukoliko niste ni najmanje zabrinuti zbog otvaranja novog poglavlja, možda bi bilo bolje da preseljenje odložite i još jednom razmislite o svemu. Zajednički život u realnosti se značajno razlikuje od maštarija i "igranja" zajedničkog života.

Ako ste zaista spremni da živite zajdeno, nećete osećati pritisak u vezi sa tim.

Kad imate utisak da svi oko vas očekuju da se uselite u zajednički stan i osećate se kao da to "dugujete" okolini, niste spremni za to. Čak i ako je to osećanje prisutno samo u tragovima, sačekate još malo.

Spremni ste da živite zajedno kad vam je pomalo žao što ćete morati donekle da se odreknete života na koji ste navikli. Pravi trenutak da počnete da živite zajedno je ako ste oboje srećni i ispunjeni i zadovoljni svojim životima. Ako to nije slučaj, preseljenje će samo zakomplikovati situaciju, a frustracija će postajati svakim danom sve veća.

Ako počinjete da živite zajedno da biste na neki način eskivirali venčanje, odustanite. Sačekajte da prođe još malo vremena, možda ćete shvatiti da se volite najviše na svetu (toliko da i brak dolazi u obzir), ili da se ne volite dovoljno da biste uopšte bili u vezi. I jedno i drugo je ok, tako da nema razloga da žurite.

Spremni ste da živite zajedno ako ste "preživeli" bar nekoliko ozbiljnih svađa. To znači da ste oboje naučili da se nosite sa problemima i da umete da se ponašate kao odrasli ljudi, što je svakako dobar znak. Kad počnete da živite zajedno, to iskustvo će vam pomoći da prebrodite krize na koje ćete neminovno nailaziti.

Za zajednički život važno je i da probleme ne gurate pod tepih. Ako je vaša komunikacija sa partnerom otvorena, ako možete o svemu da razgovarate, ako probleme rešavate zajedničkim snagama, vreme je - tražite vaš novi, zajednički stan u kojem ćete uživati u ljubavi.

Izvor: Mondo

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži