Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Evo kako da vam orgazam traje duže
 
 

Evo kako da vam orgazam traje duže

Mnogi će se složiti: jedina mana orgazma je što prekratko traje. A je li moguće produžiti ga? Stručnjaci za seks kažu – da jeste.

Malo se opustite

Ljubavnici su skloni da se preterano uzbude odmah na početku seksualnog čina. To je prepreka na putu postizanja savršenog produženog orgazma. Morate da preuzmete kontrolu nad sobom i svojim nervnim sistemom, posebno tokom samog odnosa. Takav umirujući stav omogućava vam da prihvatite veliki užitak, navode seksualni stručnjaci.

I za seks treba obrazovanje


Za ovladavanje bilo kakvom veštinom, pa tako i seksualnom, potrebno je znanje. Naučite što više možete o telu muškarca i žene i seksu i svemu onome što uz ide uz seks. Što više saznate, bolje ćete se snalaziti i u praksi, a vaše tehnike postaće umetničke.

Otkrijte ono što stvarno volite

Znate li šta stvarno volite u seksu? Pokušajte da odgovorite na to pitanje, ali imajte na umu da vas mogu zavarati želje vaših bivših partnera koje su se neprimetno pretvorile u vaše. Upoznajte svoje telo i saznajte šta je to što kod vas stvara užitak. To je glavni preduslov vrhunskoga orgazma – morate dobro poznavati sebe.

Razgovor i samo razgovor

Budući da je jedan od preduslova za doživljavanje produženog orgazma međusobno dobro poznavanje partnera, naravno da je važna i komunikacija. Važno je da komunicirate i pre seksa, ali i tokom seksa. Usmeravajte partnera seksi rečima , a neka i on vama kaže šta želi. Reči podstiču na dublju povezanost, a to može da rezultira i intenzivnijim orgazmom.

U punoj fizičkoj spremi

U seksu i doživljavanju orgazma naročito je važna i fizička sprema. Svakako bi trebalo redovno da vežbate mišiće genitalnog dela tela. Bićete puno pokretniji, a stručnjaci tvrde i da fizička sprema pomaže produženju orgazma.

Izvor:Tportal

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži