Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Zašto Srbin nikad neće biti Don Žuan?
 
 

Zašto Srbin nikad neće biti Don Žuan?

don zuanAko je verovati najnovijim naučnim saznanjima, ispostavlja se da su preplanuli latino zavodnici zaista muževniji od svih svojih konkurenata, a za to je odgovorno Sunce. Kako Srbija ni pored svog globalnog zagrevanja neće sustići broj sunčanih dana u godini kakav imaju mediteranske zemlje, mala je verovatnoća da se na brdovotom Balkanu izrodi jedan Don Žuan.

Naučnici sa Univerziteta u Gracu otkrili su da muškarci koji se sunčaju imaju veći nivo seksualnog hormona testosterona. Naime, čak 90 odsto vitamina D u telu nastaje uz pomoć dejstva sunčevih zraka na kožu. Istraživači tvrde da dovoljne količine ovog vitamina imaju pozitivan uticaj na lučenje testosterona, a samim tim i na porast seksualne želje.

Međutim, ovo ne važi za sunčanje u solarijumu, već isključivo za sate provedene napolju kada je sunčan dan. Merenjem je utvrđeno da nivo testosterona i vitamina D ujednačeno opada od oktobra do marta, da bi na proleće ponovo počeo da skače.

"Muškarci bi trebalo da budu sigurni da je njihovo telo opskrbljeno dovoljnom količinom vitamina D, pošto ovaj vitamin podstiče lučenje testosterona, a samim tim raste i njihov libido", poručuje Ad Brend sa holandskog Instituta za istraživanje sunčeve svetlosti.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži