Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Kako sprečiti neverstvo?
 
 

Kako sprečiti neverstvo?

sexDa li možete voljenu osobu sprečiti da ode u naručje nekog drugog? Čini se da ima načina. Psihoterapeut Geri Njuman koji je intervjuisao više od 500 vernih i nevernih partnera napisao je knjigu „Povezivanje s ljubavlju“. Tu je naveo četiri preporuke za parove koji žele da očuvaju svoju vezu i spreče neverstva.

1. Provodite zajedno barem 30 minuta

Nije važno da li ćete samo gledati TV. To je minimum vremena koje morate provesti zajedno.

2. Izigravajte navijača

Muškarci koji su bili neverni obično kažu da u stalnoj vezi nisu dobijali dovoljno podrške. Zato, ohrabrite svog partnera i izrazite divljenje kada uradi nešto dobro. Nemojte samo kritikovati.

3. Neka vas čuje

Žene koje su bile neverne često se žale na to da ih muškarci sa kojima su u vezi ne slušaju dovoljno. Budući da muškarci nešto teže ostvaruju dublju komunikaciju, morate mu reći da vam je potrebna njegova pažnja i savet. Onda će se on usmeriti na ono što govorite i pokušati da vam pomogne da rešite problem.

4. Kontrolišite bes

Parovi koji se često svađaju obično nikada ne okončaju raspravu, nego se pitanje koje je bilo njen povod ponovi posle minimum dve nedelje.

Najuspešniji parovi se takođe svađaju, ali se trude da kontrolišu agresiju i ostanu fokusirani na temu rasprave, kako bi sprečili da se slična situacija ponovi.

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži