Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Ljubav i sex Zašto se muškarci i žene ne razumeju?
 
 

Zašto se muškarci i žene ne razumeju?

raskidŽene obično neopravdano muškarce smatraju suviše komplikovanim. Međutim, istina ne može biti dalja. Muškarci su veoma jednostavna stvorenja. To ne znači da su „operisani“ od emocija, inteligencije ili empatije, ego da se drže vrlo jednostavnog princima – „što na umu, to na drumu“.

Za razliku od njih, žene su izuzetno složene. Kada govore, njihove reči obično imaju skrivena značenja i zahtevaju od sagovornika „čitanje između redova“.

Muškarci, koji mnogo jednostavnije percipiraju svet, takva komunikacija zbunjuje i zbog toga često dolazi do nesporazuma.

Možda i najbolji primer takve konfuzije je pitanje: „Šta si pod tim mislio?“ koje žene prečesto postavljaju svojim „snažnijim“ polovinama.

Muškarac tada ne zna kako da reaguje, niti šta se od njega traži iako je pitanje sasvim razumljivo i na mestu.

Ipak, on je muškarac i on nema pojma o skrivenim značenjima reči. Nema pritajenih uvreda. Nema subliminalnih poruka. Nema tajnih znakova da vas ne voli.

Dakle, može se reći da su muškarci doslovni.

Reči su samo alat komunikacije, kao bilo koja druga sredstva. Ako nešto žele, oni to i traže. Kada im se nešto ne sviđa, oni to otvoreno preziru. Ako vas ne vole, oni će vam to i reći. Vrlo praktično i jednostavno.

Zašto onda žene to ne mogu da prihvate? Šta vi mislite?

Izvor: B92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži