Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Osmi mart u evropskim prestonicama
 
 

Osmi mart u evropskim prestonicama

Beautiful-Budapest

Skeptični tvrde da su osmomartovska putovanja prošlost. Ukoliko ste vi od onih koji i dalje veruju da bi osmi mart kao praznik trebalo da postoji, umesto standardnih, poklona poput parfema i cveća, odvedite svoju najdražu damu na jedno kratko, ali slatko pretprolećno putovanje.

BUDIMPEŠTA

Obično, ona mesta koja su nam gotovo nadohvat ruke, poslednja vidimo. Prestonica Mađarske je toliko blizu, da je dovoljan i jedan vikend za uživanje, ukoliko se dobro isplanirate.

Preko 2.000 godina istorije i kulturno blago koje su brojne civilizacije ostavile za sobom čine da Budimpešta nikad ne prestaje da fascinira. Sa druge strane, slikovita Sentandreja - grad, istorijski spomenik koji su sagradili srpski trgovci u 18. veku, svojim šarmom i lepotom sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

BARSELONA

barcelonaUkoliko ste ljubitelj sangrije, flamenka, vrele španske krvi i ludog provoda, Španija je prava zemlja za nezaboravan odmor. Na putu do Barselone, grada - muzeja, obići ćete Azurnu obalu i gradove severne Italije. Obiđite najlepše gradove Meditarana... doživite mondensku Azurnu obalu, prošetajte Kroazetom u Kanu, obiđite stazu Formule 1 u Monaku i poznate kockarnice u Monte Karlu, vozite se gondolom u Veneciji, napišite ljubavnu poruku na zidu ispod Julijinog balkona u Veroni... i na kraju kao vrhunac doživite neponovljivu Barselonu, sa remek-delima Antonija Gaudija, Pabla Pikasa, Salvadora Dalija.

SICILIJA

sicilija-palermoItalija je poznata kao zemlja romantika, zavodnika i velikih ljubavi. To je zemlja Romea i Julije, zemlja gde se prepliće daleka istorija i savremeno doba. Zemlja muzeja, specifične arhitekture, monumentalnih građevina i uvek srdačnih i otvorenih domaćina, pravi je izbor za romantilčne duše.

Sicilija je ostrvo u Italiji, najveće i jedno od najgušće naseljenih u Sredozemnom moru. Glavni grad je Palermo. Od svih regiona Italije, Sicilija zauzima najveću površinu. Đardini Naksos je jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Sredozemnom moru. Nalazi se na istočnoj strani ostrva i u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji - Taormine. Udaljeno je od Taormine oko pet kilometara, sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom.

ISTANBUL

BlueMosque

Zemlja gde se meša istok i zapad, gde se još navikavaju na činjenicu da su žene u 21. veku potpuno ravnopravne sa muškarcima, sa gradom koji spaja Evropu sa Azijom, pružiće vam nezaboravne trenutke.

Istanbul prirodna vrata između Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da fascinira. Ovaj sjajni grad, kroz svoju istoriju ponosito je nosio imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, prava košnica sa preko 13 miliona stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta, izvlačeći ono najbolje iz oba sveta.

izvor:www.zena.blic.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži