Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Prirodnjački centar posetilo više od 30.000 turista
 
 

Prirodnjački centar posetilo više od 30.000 turista

Prirodnjački centar u Svilajncu, jedinstvenu naučno - brazovnu ustanovu na Balkanu, od otvaranja 29. juna,do sada posetilo je više od 30.000 turista, izjavio je Tanjugu predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović.

"Iduće godine očekujemo posetu od najmanje 100.000 ljudi", rekao je Milanović i dodao da je Prirodnjački centar znatno obogatio turističku ponudu Svilajnca, Pomoravlja i Resave. Turisti, studenti, učenici, naučni radnici, ljudi od struke, u Prirodnjačkom centru mogu videti četiri tematske izložbe na čijim postavkama su radili stručnjaci Prirodnjačkog muzeja u Beogradu i Rudarsko-geološkog fakulteta univerziteta u Beogradu. Reč je o izložbama: "Geološki vremeplov", "Svet dinosaurusa", "Svet minerala i stena" i izložbu Biodiverziteta Srbije.

U zabavnom dina-parku je izložbena postavka replika dinosaurusa u njihovim živim oblicima i autentičnom okruženju. Na postavljanju eksponata "strašnih guštera", uz najstručnije ljude iz Srbije radili su i istručnjaci iz inostranstva iz oblasti prirodnjačkih nauka, podsetio je Milanović. U Centru se nalaze skeleti: diplodokusa, petorosaurusa i tiranosaurusa reksa koji čine stalnu postavku "priroda praistorije", a koji su namenjeni naučnom delu prirodnjačkog centra.

Na postavljanju i montaži skeleta radio je tim stručnjaka iz Holandije sa poznatim svetskim peleontologom Artom Valenom (Arrt Walen)na čelu. Prirodnjački centar je udaljen šest kilometara od auto-puta (Markovac), ulaz je radnim danom 500 dinara, za decu do 12 godina 350 dinara. U okviru Centra je i 3D bioskop sa 60 mesta za prikazivanje naučnih i dokumentarnih filmova.

foto: piu.rs

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži