Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Posetite Topolu "Šumadijsku Toskanu"
 
 

Posetite Topolu "Šumadijsku Toskanu"

Ekipa portala KragujevacOnline.rs vam preporučuje da posetite Topolu - gradsko naselje u Šumadijskom okrugu u Srbiji.

Predeo oko Topole i Oplenca je oduvek bio poznat po vinovoj lozi i vinu koje se smatra jednom od najboljih iz ovih krajeva. Pogodna klima i zemlja je idealna za gajenje sortnih loza i pravljenje kvalitetnih vina. Još su Stari Rimljani u susednom selu i bregu Oplencu - Vinča, dali ime Vincea po kvalitetnom vinu koje je dobijano od izrazito ukusnog i mirisnog grožđa. Grožđe i vino sada predstavljaju simbol svakog sela ove oblasti, zato je ovaj kraj s ponosom nazvan prestonicom srpskih čokota. U medijima se često koristi naziv "Šumadijska Toskana" u predstavljanju Topole.

Apartmani se nalaze u samom centru Topole, u neposrednoj blizini Oplenca. Za turiste koji žele da provedu odmor daleko od gradske gužve sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu, u potpunom miru i na čistom vazduhu, predstavljaju idealan izbor. U apartmanima Tri „O“ koji su u vlasništvu porodice Orlović, dočekaće vas vredni i ljubazni mladi ljudi, koji će vam ukazati neograničeno gostoprimstvo. Osećaćete se opušteno i prijatno kao da ste tu svaki dan. Postoji mesto sa toliko topline i prijatne atmosfere, gde je usluga na visokom nivou i iz tog razloga preporučujemo smeštaj upravo u pomenutim apartmanima.

Ukoliko želite da sa svojim saradnicima i poslovnim partnerima provedete prijatno vreme u samom srcu Šumadije, Šumadijkoj Toskani - Topoli, daleko od gradske gužve sa pogledom na Oplenac, Rudnik i Avalu, u potpunom miru i na čistom vazduhu tu su Apartmani TRI O. Vrlo pogodno mesto za organizaciju seminara, edukacija, team-building-a ili manjih kongresa (do 100 učesnika). Vaš rad se može vrlo lako pretvoriti u nezaboravni odmor i zbog same turističke ponude predela uključujući prelepe obližnje vinarije.

Šta sve obuhvata turistička ponuda?

Obilaske Oplenca i spomenika kulture u Topoli, posetu renomiranom podrumu pića“Aleksandrović” u Vinči, obilazak konjičkog kluba“Aranđelovac”. U letnjim mesecima gosti mogu uživati na obližnjim bazenima, kao i akvaparku hotela “Izvor” u Aranđelovcu, do koga se odličnim putem stiže automobilom za 15 minuta. Sadržajnost odmora u ovim predelima doprinosi blizina spomenika izuzetne istorijske i umetničke vrednosti. Na Oplencu se nalazi istorijsko memorijalni kompleks koji obuhvata Crkvu svetog Đorđa, Mauzolej srpske kraljevske porodice Karađorđević, Kraljeve vinograde, Muzej Vinogradareva kuća, Kuću kralja Petra I, Kraljevu vilu, Kraljičinu vilu, Karađorđevu crkvu, spomenik Karađorđu.

foto: Vinarija Aleksandrović, Apartmani TRI O Topola

This content has been locked. You can no longer post any comment.