Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Rešene nedoumice oko kupovine aranžmana putem interneta
 
 

Rešene nedoumice oko kupovine aranžmana putem interneta

rezervacijaOsim očigledne uštede i vremena i energije u odnosu na fizički odlazak u agenciju, odabir i uplata aranžmana putem Interneta omogućava putniku da se detaljnije informiše o svim uslovima kupovine turističkog aranžmana, da pogleda preporuke, utiske i fotografije sa foto tura, kao i da uporedi više različitih ponuda. Nakon toga o detaljima vezanim za željeno putovanje može da se raspita i i telefonski, pismeno ili lično. Pročitajte najčešće nedoumice u vezi sa ovakvim načinom putovanja.

U želji da putnicima pomogne da razreše svoje nedoumice oko odabira i uplate aranžmana putem interneta, turistička agencija Putovanja.info pruža odgovore na najčešća pitanja putnika sa kojima se u svom radu sreće.

Kako da znam da se radi o stvarnoj turističkoj agenciji?

U slučaju da postoje bilo kakve sumnje u kvalitet poslovanja bilo koje agencije potrebno je na sajtu Agencije za privredne registre proveriti gde je sedište agencije, PIB i registracioni broj, kao i koliko dugo je prisutna na tržištu. Osim toga moguće je proveriti i da li je agencija članica YUTE, nacionalne asocijacije turističkih agencija koja ima za cilj unapređenje rada i kvaliteta poslovanja turističkih agencija i zaštitu potrošača turističkih usluga. Uvek postoji mogućnost da putnik poseti i prostorije u kojima posluje turistička agencije koja aranžmane prodaje putem Interneta i raspita se i lično o detaljima vezanim za putovanje.

Na koji način da platim aranžman koji rezervišem preko Interneta?

Anketa na sajtu turističke agencije Putovanja.info pokazuje da oko 40% ispitanika svoje aranžmane plaća gotovinom do polaska na put. Osim gotovine, putnicima su na raspolaganju i druge mogućnosti plaćanja. Nakon rezervacije putem interneta, putnici mogu da plate turistički aranžman onlajn putem: e-banking, onlajn platne kartica ili da izvrše plaćanje drugim sredstvima kao što su devizna uplata iz inostranstva, fakture, itd. Više o načinima plaćanja putnici mogu da pogledaju OVDE.

Da li je elektronsko plaćanje bezbedan vid plaćanja?

Turisti koji se prvi put odlučuju da svoj aranžman uplate putem interneta često su u nedoumici da li su njihovi podaci bezbedni i da li može da dođe do određenih zloupotreba prilikom plaćanja.

- Kako bi osigurali da putnici lako i bezbedno uplate svoje aranžmane sa bankom smo sklopili ugovor koji garantuje da ceo transfer novca ide preko servera banke a nikakvi podaci korisnika ovih usluga ne ostaju u sistemu agencije, tako da putnici mogu biti sigurni u bezbednost i sigurnost ličnih podataka – izjavio je Miloš Lalić, direktor agencije Putovanja.info.

Da li elektronski dokumenti imaju istu važnost kao i papirna dokumenta?

Elektronske uplatnice, vaučeri, ugovori kao i druga dokumenta u elektronskoj formi shodno Zakonu o elektronskoj trgovini kao i Zakonu o turizmu imaju istu važnost kao i papirna dokumenta. Nakon izvršene rezervacije, putniku se na mejl šalje sva potrebna dokumentacija tako da je moguće potpisati ugovor i izvršiti plaćanje i bez dolaska u turističku agenciju.

Izvor: Vesti-online

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži