Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Putovanja Srpski taksisti ne mogu u Crnu Goru!
 
 

Srpski taksisti ne mogu u Crnu Goru!

taxiCrnogorska policija i saobraćajni inspektor zaustavili su me pod rotacijom kod graničnog prelaza ka Pljevljima. Uhapsili su me kao najgoreg kriminalca, i to samo zato što imam taksi tablice iz Srbije! Oduzeli su mi automobil, naplatili kaznu od 150 evra i skinuli tablice sa oznakom TX. Posle 48 sati vratili su mi kola i pripretili da se ne vraćam u Crnu Goru, jer sam „obeležen“!

Ovo za Kurir tvrdi prijepoljski taksista Fahrudin Šantić, koji nije jedini vozač koji je doživeo neprijatnost:

- Skidaju tablice TX i naplaćuju kazne! I sve to sa obrazloženjem da je uredbom vlade zabranjeno da se voze automobili sa stranim taksi tablicama.

Ljubinko M., još jedan od prijepoljskih taksista, tvrdi da im pojedini vlasnici agencija za autobuski prevoz u dogovoru s policijom prave zasede uz obrazloženje da im kradu putnike, što on demantuje.

- Kako ja s porodicom da odem na odmor? Zar pored svog vozila treba da plaćam autobus?! - ogorčen je Ljubinko.

Republički inspektor za drumski saobraćaj Crne Gore Ljubiša Živaljević navodi da ni u jednu državu u regionu ne mogu da uđu strani taksisti:

- Taksisti misle da je i dalje jedna država, jedno saobraćajno tržište. Nek probaju da odu u Hrvatsku pa će da vide kako će proći.

Na pitanje kako će srpski taksisti na letovanje, kaže:

- Policija će ih pustiti ako članovi njihove porodice pokažu lična dokumenta.

Izvor: Kurir-info

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži