Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Google preuzeo proizvođača pametnih satova
 
 

Google preuzeo proizvođača pametnih satova

S obzirom na činjenicu da se Samsung bliži predstavljanju svog pametnog sata, Google je odluči da kupi proizvođača pametnih satova WIMM Labs.

WIMM Labs je svoj prvi pametni sat na Androidu WIMM one predstavio još 2011. godine. I iako ovaj sat nije uspeo da zainteresuje konzumente, očigledno je izazvao pažnju Googlea.

Na leto 2012. godine WIMM je objavio kratku poruku na svom portalu u kojoj je stajalo da je ušao u partnerstvo s neimenovanom kompanijom i da prestaje prodavati vlastite uređaje. Sada je otkriveno da je ta kompanija bila Google.

Kompanijini planovi za WIMM još nisu javni, ali sudeći po portalu GigaOm, većina zaposlenih ostala je u kompaniji i sada radi s Android timom.

Ovo može da znači da Google radi na vlastitom pametnom satu uz pomoć tehnologije koju je dobio kupovinom WIMM-a, ali treba napomenuti da kompanija nije samo proizvođač pametnih satova, već nosive tehnologije generalno.

Izvor:B92

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži