Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Industrija video-igara popularnija od Holivuda
 
 

Industrija video-igara popularnija od Holivuda

Video-igre prete da premaše gigantsku holivudsku zaradu, pa se procenjuje da će profit dostići cifru od oko 100 milijardi dolara.

Što više tehnologija napreduje, to je izvesnije da će industrija video-igara premašiti i profit i popularnost Holivuda. Trenutna procena je da će video igre od prodaje zaraditi oko 100 milijardi dolara, dok Holivud ne doseže dalje od 10,8 milijardi.

O  velikoj zaradi svedoči i primer na kome se vidi koliko ozbiljna svota novca je u pitanju. Samo tri dana nakon što je izašla igra Gran Theft Auto V, ostvarena je rekordna zarada od jedne milijarde dolara. Očekuje se da će Call of Duty: Ghost prevazići ovu cifru.

Gran Theft Auto V je svojom pojavom oborila nekoliko rekorda, pa se tako vodi kao video-igra koja je rasprodala najviše proizvoda za 24 sata, dostigla najveću bruto zaradu za 24 sata, poseduje trejler koji je najviše puta pregledan, a što je najbitnije dostigla je najveću zaradu za najkraće vreme koje je ikada zabeleženo.

Čak su i Holivudske zvezde uvidele situaciju, pa se okreću malo i ka drugom tržištu. Tako su Ema Stoun, Kristofer Voken i Snup Dog pozajmili glas u igricama, dok se Megan Foks pojavljuje u reklami za Call of Duty.

Pogledajte video:


Izvor: Marshable.com

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži