Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika APPLE SLAVI: iPhone napunio sedam godina
 
 

APPLE SLAVI: iPhone napunio sedam godina

Povodom rođendana jednog od najboljih telefona ikad predstavljamo vam sedam činjenica vezanih za uređaj koji je ne prestaje da diktira standarde.

Na današnji dan, pre tačno sedam godina, Stiv Džobs je svetu predstavio prvi iPhone. Od tada je ovaj telefon postao brend sam za sebe i svojom prodajom kompaniji doneo više od polovine ukupnog prihoda.

Povodom rođendana jednog od najboljih telefona ikad predstavljamo vam sedam činjenica vezanih za ovaj uređaj:

-  Apple je prodao preko 420 miliona primeraka iPhone-a do 30. septembra 2013. godine.

- Sam iPhone donosi kompaniji Apple 53 odsto ukupnog prihoda.

- iPhone je zaradio 91,3 milijarde dolara, što je više nego što neke druge velike kompanije zarade sa svim svojim proizvodima. Tako na primer Microsoft zarađuje 77,9 milijardi dolara; Coca Cola 48 milijardi dolara; a Disney 45 milijardi dolara.

- Zahvaljujući iPhone-u, Apple kontroliše više od 50 odsto ukupnog tržišta smartfona.

- Apple-ov App Store je u 2013. godini zaradio prihod od 10 milijardi dolara.

- Više od 50 milijardi aplikacija je skinuto sa njihovog marketa, a Apple je programerima koji su radili na njima platio više od 15 milijardi dolara.

- iPhone 5S je 20 odsto lakši i čak 40 puta jači u odnosu na originalni iPhone.

Apple ne prestaje da nas oduševljava, a milioni korisnika širom sveta s nestrpljenjem čekaju svaki naredni model. Za sada se ne zna šta se može očekivati od novog naslednika ovog popularnog telefona, ali će to sudeći po prethodnoj praksi kompanije Apple “novi član” sigurno biti revolucionaran.

Izvor: Mashable.com

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži