Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika GALAXY GEAR: Vozite BMW pomoću pametnog sata
 
 

GALAXY GEAR: Vozite BMW pomoću pametnog sata

Pametnim Samsungovim satom moguće je regulisati temperaturu unutrašnjosti vozila, a aplikacija pored toga omogućava razmenu informacija između sata i vozila, kao što su provera i napunjenost baterija i domet vozila.

Samsung i BMW predstavili su Galaxy Gear aplikaciju za upravljanje automobilom BMW i3 na Međunarodnom sajmu potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu. Samsungov pametni sat Galaxy Gear prikazan je sa aplikacijom iRemote pomoću koje je moguće upravljati nekim funkcijama na električnom automobilu BMW i3.

Između ostaloga, pametnim Samsungovim satom moguće je regulisati temperaturu unutrašnjosti vozila, a aplikacija pored toga omogućava razmenu informacija između sata i vozila, kao što su provera i napunjenost baterija i domet vozila.

Pored toga, moguće je proveriti jesu li prozori i vrata zatvoreni, kakav je status staklenog krova automobila, kada je potrebno odvesti vozilo na servis, kao i da li rade svi sistemi.

Sve je to izvodljivo na BMW-u i3, prvom potpuno umreženom električnom automobilu na svetu koji poseduje integrisanu SIM karticu, čime je vozačima omogućeno da pristupe vozilu sa bilo kog mesta u bilo kom trenutku.

Električni motor daje snagu od 125 kW odnosno 170 KS te obrtni momenat od 250 Nm, a maksimalna brzina koju može postići iznosi 150 km/h. Snaga se prenosi preko zadnjih točkova i jednog stepena prenosa, i crpi se iz Li-ion baterija. Njegova cena iznosi 34.950 evra.

Svetska premijera BMW-a i3, prvog 100 odsto električnog premium automobila iz BMW-a održana je u avgustu 2013. u Londonu, Njujorku i Pekingu.

Izvor:Telegarf.rs/Tanjug

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.