Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika KitKat prisutan na samo 8.5% uređaja
 
 

KitKat prisutan na samo 8.5% uređaja

Od kada je predstavljen prošlog oktobra, operativni sistem Android KitKat zastupljen je na svega 8.5 posto uređaja, pokazuju najnoviji podaci kompanije Google, objavljeni početkom maja.

Nexus 5, jedan od KitKat modela (BETAPHOTO/OMS/VIP MOBILE/DS)

Podaci sakupljeni tokom poslednje sedmice u aprilu, zaključno sa prvim majskim danom, pokazuju stabilno usvajanje KitKata, ali su objavljeni rezultati i dalje ispod očekivanja, piše Mashable.

Primera radi, u januaru je KitKat bio instaliran na 1.4% uređaja zasnovanih na Android operativnom sistemu.

Prethodna verzija Androida, Jelly Bean, predstavljena 2012. godine, još uvek je prisutna na najvećem broju Android uređaja (62%). Stariji OS po imenu Gingerbread, predstavljen pre sada već tri godine, prisutan je na nešto više od 15% uređaja.

Poređenja radi, Appleov iOS 7, koji je objavljen prošlog septembra, do sada je prihvaćen na 80% uređaja. Razlog tome leži i u načinu distribucije novih operativnih sistema. Dok Apple nudi apdejt operativnog sistema svim svojim korisnicima istovremeno, Google najpre nove verzije nudi korisnicima najnovijih modela uređaja, što je dodatno usporilo i brzinu prelaska na KitKat.

 

IZVOR: B92, MASHABLE

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži