Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika ASRock donosi Ultra M.2 Gen3 x4 Z97 Extreme6 matičnu ploču
 
 

ASRock donosi Ultra M.2 Gen3 x4 Z97 Extreme6 matičnu ploču

ASRock je predstavio Z97 Extreme6 baziranu matičnu ploču sa Ultra M.2 PCIe Gen3 x4 soketom, a sa svojim dupliranim protokom, matična ploča u potpunosti probija brzinske limite SATA3 6Gb/s i na ovom polju "tuče" konkurenciju.

 

 

Ultra M.2 je jedan od inovacija ASRocka, a u poredenju sa normalnim M.2, ASRock je prvi koji duplira M.2 protok za PCIe Gen3 x4. Kada se brzina Ultra M.2 poredi sa normalnim M.2, PCIe x2 M.2 SSD brzina čitanja je za 8,8 odsto veća nego na normalnom M.2 socketu. Ovde je takođe bitna niska latencija koju Ultra M.2 donosi. ASRock navodi da je kompanijina ASRock Z97 Extreme6 matična ploča najbrža ploča sa Ultra M.2 socketom, a pored ovoga donosi i ASRock Super Alloy, dvanaestofazni Power Design, Purity Sound 2, Dual LAN, SATA Express interfejs, ASRock Cloud i druge jedinstvene funkcije.

 

Izvor: ASRock

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži