Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Tehnika Dobar IT stručnjak nema cenu
 
 

Dobar IT stručnjak nema cenu

Dovoljno je da neka IT kompanija samo nagovesti gašenje i tehnološki giganti odmah kucaju na vrata tih firmi, sa spremljenim izdašnim ponudama, loveći njihove najbolje stručnjake.

Tako je softverski gigant Oracle iskoristio zatvaranje firme Nebula i skoro unapred pokupio većinu najboljih inženjera tog startapa za cloud computing, ponudivši im veoma primamljivu godišnju platu. Prema pisanju stranih medija, Oracle je inženjerima ponudio godišnje plate od 500.000 do čak milion dolara. Grupa od preko 40 inženjera pristupila je Oracleovoj grupi za cloud computing, gde će direktno raditi pod "komandom" Petera Magnussona, veterana Googlea i Snapchata koji se pridružio kompaniji na poziciji potpredsednika za razvoj Clouda. "Kada smo uporedili njihov dosadašni rad sa onim što mi radimo, lako smo odlučili da ih angažujemo", rekao je Magnusson. Prema njegovim rečima, sa novim timom inženjera se sastao nedelju dana nakon što je Nebula najavila da će morati da stavi ključ u bravu, a već tada je 90 odsto inženjera na stolu imalo novu poslovnu ponudu. Koliko je Oracle želeo da angažuje ove stručnjake govori i podatak da je u razgovorima sa upravom Nebule oko "preuzimanja" inženjera, ponudio i da plati deo ogromnih dugova, koji su se nagomilali u prethodnom periodu, potvrdili su izvori bliski celom slučaju.

*Izvor: BIZLife

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži