Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Magazin Zdravlje Stvari koje su najgore za vaše zube
 
 

Stvari koje su najgore za vaše zube

Loše navike koje činite svakodnevno mogu oštetiti vaše zube. Ako želite da izbegnete prerano nošenje proteza, navlaka ili implantanata, otkrivamo vam šta najviše šteti zdravlju i lepoti vaših zubi.


Cigarete – Kod pušača se na zubima skuplja nikotinski pigment, a desni su podložnije mnogim bolestima. Ako pušite, imate dvostruko veću šansu za prerani gubitak zuba nego nepušači.

Pirsing jezika – Stalno udaranje metala o zub oštetiće zubnu gleđ.

Pogrešna pasta i četkica – Izbegavajte grube četkice i uvek se odlučite za meken ili srednje meke četkice. Kada je reč o pasti, uvek se odlučite za onu koja sadrži fluor.

Toplo – hladno – Desnima smetaju nagle promene temperature, pa stoga pokušajte da izbegnete taj efekat.

Zubni kamenac – Na naslagama kamenca skupljaju se bakterije koje štete zubima. Kako biste rešili ovaj problem, dva puta godišnje idite na čišćenje kamenca.

Gazirani sokovi – Gazirana pića obliuju šećerima, a kada dođu u dodir sa bakterijama u vašim ustima stvaraju snažne kiseline koje štete vašim zubima.

 

Izvor:Ljepota

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');