Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Zvezde i tračevi „Nikad nisam želeo da igram negativce sa Istoka da bih zaradio novac“
 
 

„Nikad nisam želeo da igram negativce sa Istoka da bih zaradio novac“

Nikad nisam želeo da igram negativce sa Istoka. To je bio trend – loši momci, koji su uzrok američkih problema, a koje ćemo mi opremljeni ‘high tech’ tehnologijom da rešimo, prokomentarisao je glumac.

 

Predrag Miki Manojlović je jedan od najpoznatijih srpskih glumaca. Povremeno jesnimao filmove u Holivudu, ali se u poslednje vreme „ustoličio“ u filmovima italijanske i francuske produkcije.


Igrao je u kultnim filmovima poput filmova „Otpisani“, „Samo jednom se ljubi“, „U raljama života“, „Otac na službenom putu“, „Underground“, „Mi nismo anđeli“ i  mnogim drugim. Ono što je malo poznato ovdašnjoj publici je to da je Manojlović odbio ulogu koju mu je ponudio Spilberg u filmu „Mirotvorac“.

„Nikad nisam želeo da igram negativce sa Istoka. To je bio trend – loši momci, koji su uzrok naših (američkih) problema, a koje ćemo mi opremljeni ‘high tech’ tehnologijom da rešimo.Nikad nisam mogao da svarim taj stereotip, samo da bih zaradio novac“, prokomentarisao je glumac u emisiji „Nedeljom u 2″.

Manojlović je govorio i o saradnji sa Kusturicom i Mirom Furlan.

„Ono što postoji između mene i Emira, zapravo je velika neizvesnost onoga što će se dogoditi kad se upali kamera. To ni on ni ja ne znamo. Igra iznenađenja i ideja koje pretvaramo u sliku i akciju je oduševljavajuća“, rekao je Miki. Sa Mirom Furlan je sarađivao, kad je režirao predstavu po njenom dramskom prvencu.

„Duboko joj se klanjam zbog mnogo toga što je u životu prošla, cenim njenu iskrenost i čvrstinu i nikad nisam doveo u pitanje njenu ljudskost. Njen teatarski trag do tada na filmu i danas je trag koji postoji, a da Mira nije otišla iz Zagreba, mi možda danas ne bismo imali ovakvu sliku o njoj“, ispričao je Miki. Manojlović odlazi u Francusku 1993. godine, odakle mu je poreklom otac.

„Smatrao sam da tada nisam imao previše izbora, jer nisam želeo da podnosim da ime ičija politika osuđuje. Nisam mogao da budem u sredini, gde je sve u redu i ništa nije u redu“, rekao je Manojlović.

Pogledajte šta je još Miki rekao u intervjuu, ali i šta su rekli Bogdan Diklić i Mirjana Karanović o svom kolegi.

Izvor:Kurir

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži