Trenutno se nalazite na strani: Slobodno vreme Zabava Zvezde i tračevi Životna priča Kijanu Rivsa će vas sigurno rasplakati, pročitajte i zašto!
 
 

Životna priča Kijanu Rivsa će vas sigurno rasplakati, pročitajte i zašto!

Slavni glumac koji kaže da mu, za razliku od drugih ljudi, nije potrebno da bude srećan, da bi živeo, morao je da se izbori sa nizom užasnih događaja a smrt njegove verenice i njihove bebe je samo jedna od brojnih tragedija koje su ga zadesile.

Da se tragična životna priča Kijanu Rivsa pretoči u film, to bi sigurno bilo jedno od najtužnijih ostvarenja svih vremena, jedino se postavlja pitanje koji bi glumac mogao da dočara pakao kroz koji je Kijanu prošao, od nesrećnog detinjstva uz oca narko-dilera, preko smrti deteta do predoziranja najboljeg prijatelja!

Iako sve zaista podseća na neki mračni scenario kojim filmadžije žele da kod vas izazovu različite reakcije, stvari sa kojima je morao da se izbori slavni glumac su još jedan dokaz da je stvarnost mnogo gora od fikcije.

Njegov otac Semjuel Rivs, koji je polovinu svog života proveo po zatvorima zbog dilovanja heroina,  je porodicu napustio kada je Kijanu imao samo tri godine, a on je oca poslednji put video kao trinaestogodišnjak.

Majka koja je porodicu izdržavala radeći kao striptizeta se sa Rivsom i njegovom sestrom Kim preselila u Toronto, gde je Kijanu imao nekoliko očuha budući da se njegova majka udavala još tri puta. Kao srednjoškolac je imao problema sa disleksijom i na kraju je zbog svog “nepoštovanja autoriteta”, kako je svojevremeno to definisao, napustio srednju školu.

Koliko god to apsurdno zvučalo ovo je verovatno bio najsrećniji deo njegovog života. Prvi udarac je usledio 1993. kada je od predoziranja drogom preminuo njegov najbolji prijatelj River Feniks sa kojim je dve godine ranije snimio film “Privatni Ajdaho”.Izgledalo je da mu se sreća napokon osmehnula kada je 1998. upoznao Dženifer Simi. Njih dvoje nisu sakrivali koliko su zaljubljeni, a njihovu vezu je još više učvrstila vest da je Dženifer trudna. Međutim, usledile su nove tragedije u njegovom životu – Simijeva se porodila u osmom mesecu trudnoće i na svet donela mrtvorođenu bebu kojoj su neutešni roditelji dali ime Ava Arčer Rivs!

Godinu dana je Kijanu pokušavao da Dženifer izvuče iz depresije u koju je upala nakon ovog događaja, ali sve je bilo uzalud i ona je 2001. poginula u Los Anđelesu kada se svojim automobilom zakucala u nekoliko parkiranih vozila i nekoliko puta prevrnula pre nego što je sletela dvadesetak metara dalje… Otada, po rečima njegovih prijatelja, Rivs izbegava ozbiljnije veze i bilu kakvu priču o zasnivanju porodice.

Kao da ovo nije dovoljno, sledi još jedan udarac sudbine - tokom snimanja nastavka “Matriksa”, Kijanu je saznao da mu je sestra obolela od leukemije! Odmah je napustio filmski set i nedelje je provodio pored sestrinog kreveta u bolnici. Najveći deo svoje multimilionske zarade od “Matriks” trilogije je poklonio bolnici u kojoj se Kim lečila, i veći deo tog novca je namenjen istraživanju leka za leukemiju.

Sestra se srećom oporavila, što je jedna od retkih svetlih tačaka u Kijanuovom životu. Zato i ne čudi što on nimalo ne liči na tipičnu holivudsku zvezdu – njega ne viđate u trač rubrikama, nema vile na Beverli Hilsu (šta će mi prazna kuća, kad u stanu imam sve što mi treba, kaže on), nema telohranitelje i ne oblači dizajnersku odeću. Kolege ga obožavaju, odrekao se ogromne sume u korist tima za specijalne efekte koji je radio na “Matriksu” što je objasnio rečima da njima pripada najveća zasluga za uspeh filma.Nikada ne priča o tome, ali oni koji ga poznaju kažu da je milione dolara darovao u humanitarne svrhe. Za njega nije ništa čudno da otplati i dugove svojih saradnika sa snimanja.

Da, znamo, ovo deluje kao ulepšani deo iz nečije holivudske biografije, ali iza ove priče se krije tužni Kijanu Rivs čiju ličnost možda najbolje opisuje njegova čuvena izjava:

- Drugim ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni nije!

Izvor:Telegraf.rs

 

 

 

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži