Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Na kolenima traži pravdu
 
 

Na kolenima traži pravdu

Duško Filipović (54) iz Gornjeg Milanovca jutros je na kolenima krenuo u lokalne institucije da traži svoja prava i zaštiti porodicnu kuću na Rudniku koja mu je ugrožena miniranjem u rudniku olova i cinka.

Filipović već četiri godine šalje dopise i podnosi tužbe protiv rudnika olova i cinka koji eksploatiše rudu i koji je miniranjima ugrozio veći broj stambenih objekata.

Njegova kuća se nalazi u neposrednoj blizini površinske ekploatacije pa je od detonacija oštećena, zbog čega su inspekcije zabranile njeno korišćenje.

Kako je izjavio agenciji Beta, niko ništa nije preduzeo već je samo davao pravne savete.

„Kako i psi danas imaju veća prava i više su zaštićeni, ja sam odlučio da dođem u lokalnu samoupravu kao i oni što idu i da pokušam da izborim da neko počne da sprovodi zakon“, rekao je Filipović.

On je svoj zahtev na kolenima podneo Socijalističkoj partiji Srbije u Gornjem Milanovcu, koja u Skupštini opštine ima najveći broj odbornika, a zatim će to predati i predsedniku opštine i predsedniku Skupštine opštine, kao i Srpskoj naprednoj stranci, koja je u koaliciji sa socijalistima.

Izvor:Beta

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.