Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Ističe rok za reprogram, gužva i nervoza ispred šaltera!
 
 

Ističe rok za reprogram, gužva i nervoza ispred šaltera!

Veliko interesovanje za reprogram dugova, u Nišu uplaćeno pet od 31 milijarde dinara, rok za građane ističe večeras.

Rok za mogućnost sklapanja konačnog reprograma duga za struju zvanično ističe danas, a sudeći prema gužvama ispred šaltera elektrodistribucije u Beogradu, veliki broj građana je čekao poslednji trenutak da iskoristi tu mogućnost, zbog čega će šalteri biti otvoreni i sutra.

Potparol Elektrodistribucije Beograd (EDB), Sandra Alagić, kazala je Tanjugu da će svi šalteri na svih devet punktova EDB-a biti otvoreni danas i sutra do 20 sati, do kada će biti primani zahtevi potrošača.

Ona je istakla da su gužve velike, iako je broj šalterskih službenika maksimalno povećan gde god je to fizički bilo izvodljivo, ali da su kapaciteti šalter sala ograničeni.

Alagić je naglasila da je samo poslednje nedelje 10.000 potrošača sklopilo reprogram, dodajući da ukupan broj potrošača koji su sklopili ugovor sa elektrodistribucijom u Beogradu iznosi 40.000, zaključno sa jučerašnjim danom.

Od toga, najveći broj potrošača je iz kategorije domaćinstva, a samo 2.000 iz kategorije privrede, precizirala je Alagić, i napomenula da je preko tri milijarde dinara ušlo u reprogram.

Akcija za zaključivanje ugovora o reprogramu počela 15. avgusta ove godine. Dugovi, u zavisnosti od visine iznosa, mogu da se izmire na 12 do 120 rata, a u slučaju reprograma do 60 rata korisnik dobija otpust dela duga.

Veliko interesovanje za sklapanje reprograma vlada i na jugu Srbije.

- Na području Privrednog društva “Jugoistok” sa sedištem u Nišu oko 70.000 kupaca sklopilo je sporazum o reprogramu duga - rekla je danas Tanjugu portparol tog društva, Slađana Mančić.

Oni koji su sklopili sporazum do juče uplatili su oko pet milijardi dinara duga, navela je ona.

- Kupci za struju na području “Jugositoka” za utrošenu struju duguju još 31 milijardu dinara – napomenula je Mančićeva.

Šalteri na kojima će kupci moći još danas da zaključe sporazum radiće večeras do 20 sati.

Izvor:Telegraf.rs/Tanjug

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.