Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Zaselak ilegalno priključen na struju u Grošnica
 
 

Zaselak ilegalno priključen na struju u Grošnica

Ceo zaselak od 29 kuća u Grošnici kod Kragujevca ne plaća struju. Sami kupili bandere i ilegalno se priključili na struju. Neki ne plaćaju račune 14 godina.

Kragujevačka Elektrošumadija otkrila je u naselju Grošnica da čitav jedan zaselak od 29 kuća godinama uopšte ne plaća struju.

Meštani su se, na svoju ruku priključili na mrežu, a takva situacija traje već dugo - neki struju ne plaćaju i po 14 godina.

Domaćini su uradili svoju, nelegalnu elektromrežu, postavili bandere i razvukli kablove.

"Elektrošumadija" im je isključila struju i podnela krivične prijave, a oni se ponovo uključili.

Nebojša Obradović, direktor te kompanije objašnjava da su nelegalnu mrežu otkrili kada se ispostavilo d aiz jedne trafostanice u Grošnici mnogo struje nekud odlazi, a nigde se registruje.

"Šokirali smo se. Nikome nije palo napamet da mreža, stubovi i instalacije nisu naši. Oni se nisu priključili na trafostanicu, nego su presreli izvode od legalnih potrošača. Sa te naše legalne mreže nastavili su svoju, kupili bandere i razvukli kablove do kuća. Sve smo ih isključili, ali imamo informacije da su se ponovo uključili", jada se Obradović.

U naselju Obadi u Grošnici, kako piše list, beda vreba iz svake kuće, a u njemu su uglavnom raseljeni s Kosova. Pojedini od njih navode da bi plaćali struju da su mogli da je legalno uvedu, ali da im je to bilo preskupo.

"Platila sam 300 evra snimanje objekta, a onda shvatila d ami treba još 20.000 dinara za aneks ugovora, pa posle 800 evra za priključak", kaže meštanka Slavica Bojković.

 

This content has been locked. You can no longer post any comment.