Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Premijera filma “Otvorenih očiju“ u Kragujevcu 19. februara
 
 

Premijera filma “Otvorenih očiju“ u Kragujevcu 19. februara

Posle beogradske svetske premijere na Festivalu autorskog filma u Beogradu, dokumentarni film “Otvorenih očiju“ premijerno će biti prikazan i u Kragujevcu, u ponedeljak 19. febuara u bioskopu Cineplex Plaza.

 

Premijera filma “Otvorenih očiju“ u Kragujevcu 19. februara “Otvorenih očiju“ je dokumentarni film o Goranu Nikoliću, Kragujevčaninu koji je rođen sa pet posto vida i njegovom podvigu, kojim je ušao u Ginisovu knjigu rekorda istrčavši 55 maratonskih trka za 55 uzastopnih dana. Film je priča o njegovom životu i razmišljanjima kao i o podvigu koju Goran sam priča dok trči stazama Spomen parka Šumarice. Ovo je takođe, priča o snazi volje kao pokretačke snage u čoveku, pronalaženju alternativa u životu osoba rođenih sa invaliditetom kao i pomeranju granica ljudske izdržljivosti.

Dokumentarni film “Otvorenih očiju“ na premijeri u muzeju Jugoslovenske kinoteke u Beogradu, dobio je najpozitivnije ocene stručne javnosti, ali i ovacije publike. Film je režirao Marko Novaković, a kao koscenarista u ovom ostvarenju učestvovao je Miroslav Aksentijević. Posle kragujevačke premijere za koju je ulaz slobodan, dokumentarni film “Otvorenih očiju“, biće prikazan u preko 50 gradova u Srbiji, Crnoj Gori i BiH, kao na festivalima u Melburnu, Čikagu i Vankuveru.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži