Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Medicinski skandali potresaju Kragujevac
 
 

Medicinski skandali potresaju Kragujevac

Iz ustanove je rečeno da su mere pokrenute na osnovu informacija iz medija i društvenih mreža.

 

Na društvenim mrežama kruži snimak iz čekaonice Kliničkog centra Kragujevac, a na njemu se jasno vidi da sestra koja radi na prijemu pacijenata puši cigaretu dok čeka da neko priđe šalteru. Ovakvo ponašanje u zdravstvenim ustanovama je u Srbiji zabranjeno i kažnjivo. Iz Kliničkog centra Kragujevac rečeno je protiv dotične medicinske sestre pokrenut disciplinski postupak.

Usred Kliničkog centra u Kragujevcu sestra na prijemu pacijenata puši cigaretu, dok deca i pacijenti šetaju okolo (VIDEO)

"Na osnovu informacija, koje su se pojavile u nekim medijima i društvenim mrežama, da se Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu krši u pojedinim organizacionim jedinicama Kliničkog centra Kragujevac, obaveštavamo javnost da je protiv zaposlene radnice, koja je registrovana da je prekršila zakon, pokrenute odgovarajuće disciplinske mere.

Pojačana kontrola zloupotrebe zabrane kršenja zakona, redovno se nenajavljeno sprovodi, u okviru procesa akreditacije zdravstvenih ustanova. Ukoliko se i ubuduće bude utvrdilo da zaposleni krše Zakon o zaštiti stanovništva od izloženosti duvanskom dimu, biće sprovođene odgovarajuće disciplinske mere."

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži