Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Rešen problem naplate parkinga
 
 

Rešen problem naplate parkinga

mobilniVlasnicima novih registarskih tablica koje imaju slova š, č, ć, ž, đ omogućeno plaćanje parkinga. Poslati SMS poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima.Problemi vlasnika novih registarskih tablica sa latiničnim slovima š, č, ć, ž i đ prilikom plaćanja parkiranja u Beogradu slanjem poruke sa mobilnog telefona su otklonjeni. U "Parking servisu" tvrde da teškoća više nema, i da vozači treba da šalju poruke sa slovima koja su najbliža "problematičnim" znakovima, a na isti način će dobiti i povratnu poruku.

Direktor Sektora parking kontrole "Parking servisa", Radenko Vuković objašnjava da će povratna poruka operatera, takođe, sadržati znakove koji odgovaraju slovima sa "kvačicom". Tako će umesto đ, dobiti d, umesto š - s, č - c, ć – c, ž – z. Prema njegovim rečima, u roku od desetak dana sa operaterima u Srbiji će biti rešen taj problem, pa će korisniku poruka biti vraćena onim slovima koja je i naveo.

– Mi ne možemo naterati ljude da kupe nove telefone koji imaju te latinične karaktere - dodaje Vuković. - Oni čije tastature nemaju karaktere š, č, ć, ž i đ, dobiće uputstva na koji način bi trebalo uneti slova. Na primer, umesto slova š uneće sh ili slično.

On dodaje da od 1. januara, kada su uvedene nove tablice, kontrolori "Parking servisa” proveravaju plaćanje parkiranja, da ne bi došlo do greške i kažnjavanja onih koji su tu uslugu već platili. Takođe, navodi da su ranije postojale četiri oznake sa latiničnim slovima š i č, i to oznake za Šabac, Čačak, Vršac i Kruševac pa nije bilo zabune. Tada je korisnik u poruci mogao navesti ČA ili CA.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta b92

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');