Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Svi zadaci će biti nepoznati
 
 

Svi zadaci će biti nepoznati

djaci_fBEOGRAD - Osmaci će za dva dana na probnom testu iz srpskog i matematike dobiti po 20 nepoznatih zadataka, za čije rešavanje će imati ukupno četiri sata.  Na završnom testu, koji će se održati 23. i 24. juna, biće 25 odsto nepoznatih zadataka.

Probni test iz srpskog jezika u subotu, 14. maja, počeće u devet sati ujutru i trajaće dva sata. Nakon toga sledi pauza od sat vremena, nakon čega će osmaci rešavati zadatke iz matematike. I ovaj test trajaće dva sata, pa je predviđeno da đaci ova dva probna testa završe u 14 sati.

Kako je za “Blic” izjavio Milan Bajić, direktor Osnovne škole „Josif Pančić“ u Beogradu, zadaci iz matematike i srpskog, koje su dobili od Ministarstva nauke i prosvete potpuno su nepoznati, odnosno takvih nema u zbirkama, koje su osmacima dostupne od februara.

- Zadatke do subote neće videti ni nastavnici, tako da niko učenicima ne može da prenese kako izgledaju. Na ovaj način će đaci bolje proveriti svoje znanje. Rezultati testova će biti saopšteni, ali kada, to još ne mogu da kažem jer nismo dobili nikakvu preporuku do kad treba da pregledamo sve testove - kaže Bajić.

Vera Zlatković, nastavnica matematike, kaže da probni test treba da urade svi osmaci jer će tako uvideti koji tip zadatak još nisu dovoljno naučili, pa da na njih obrate pažnju i bolje provežbaju do kraja juna.

- Ovaj test je dobar jer se mnogi plaše upravo nepoznatih zadataka - kaže Zlatković i dodaje da su u ovogodišnjim zbirkama zastupljeniji zadaci sa statistikom i merenjem nego lane.

Izvor: RTS

This content has been locked. You can no longer post any comment.