Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Nove uniforme za vatrogasce
 
 

Nove uniforme za vatrogasce

vatrogasciPripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica u Srbiji uskoro, posle sedamgodina, treba da dobiju nove radne i zaštitne uniforme, kao i opremu, najavio je danas načelnik sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić.

''Vatrogasac mora da ima lično dostojanstvo i da oseća da mu država posvećuje pažnju koja mu pripada s obzirom na posao koji radi'', rekao je Marić novinarima posle predstavljanja dva specijalna vozila za početno gašenje požara na stadionima i u sportskim objektima.

Kako je istakao, tek posle nabavki novih uniformi i opreme za vatrogasce, uslediće i obnova zasteralog voznog parka, a u septembru u Beogradu treba da se održi donatorska konferencija, čiji bi prihod bio usmeren za opremanje vatrogasno-spasilačke službe.

Marić je najavio i da u oktobru kao donacija Južnog Velsa, u srbiju treba da stigne 11 vatrogasnih cisterni, koje će biti date na korišćenje manjim jedinicama u unutrašnjosti, jer one i dalje na raspolaganju imaju samo stare kamione FAP iz sedamdesetih godina.

Želimo da se služba u materijalnom smislu "odlepi" od one nesretne službe iz devedesetih godina i postane moderna, rekao je on.

Izvor: RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.