Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo VIDEO: Ronili ispod leda na Adi Ciganliji
 
 

VIDEO: Ronili ispod leda na Adi Ciganliji

ispod ledaNiske temperature i snežna vejavica nisu uspele da sve građane zadrže u toplim stanovima. Neki su za vikend krenuli na kupanje na Adu Ciganliju. Reporter Novog magazina zaronio je sa roniocima škole ronjenja "H2O dive group" ispod debele ledene ploče na Adi Ciganliji. Rupa u ledu, debljine oko 20-25 centimetara, isečena je motornom testerom i ledena avantura je mogla da počne.

"Redovno ronimo na Adi, a zaron ispod leda je poseban doživljaj koji možete doživeti samo nekoliko puta godišnje.

Takav zaron je zahtevniji i nije za početnike, na jedno mesto se ulazi i izlazi iz vode, a interesantni su oblici koje mehurovi vazduha prave po ledu sa unutrašnje strane“, objašnjava Vladimir Šašo, instruktor škole ronjenja "H2O dive group“.

Spoljnja temperatura je bila oko – 8, a temperatura vode tek oko 1 stepen iznad nule, ali iskusni ronioci se nisu žalili na hladnoću. Za reportera Novog magazina najkritičniji je bio momenat ulaska u hladnu vodu koja probija kroz neoprensko odelo. Kada voda uđe u odelo ona se ugreje i tada već ronilac može da se prepusti uživanju u osećaju bestežinskog stanja i igranju sa mehurićima vazduha.

Izvor: Novi magazin

This content has been locked. You can no longer post any comment.