Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Društvo Pazarac sa šalom "Fenerbahčea" u Skupštini Srbije
 
 

Pazarac sa šalom "Fenerbahčea" u Skupštini Srbije

pazaracMladić za govornicom velike sale u Skupštini Srbije drži raširen šal turskog fudbalskog kluba Fenerbahče. Ovakva slika isplivala je u javnost posle posete Asocijacije mladih Sandžaka srpskom parlamentu, 11. aprila. Bilo je 85 gostiju iz Novog Pazara, a jedan od njih je tokom obilaska sale izvadio šal, zauzeo pozu za govornicom, dok su ga mladići iz grupe slikali mobilnim telefonima. Slika je zatim objavljena na društvenoj mreži "Facebook" i izazvala je gomilu komentara.

Narodna skupština reagovala je u četvrtak saopštenjem u kojem izražava žaljenje zbog ovakvog incidenta, jer parlament ne služi za promociju bilo kakvih navijačkih obeležja. U parlamentu kažu da će ubuduće uložiti napore kako bi Skupština, koja otvara vrata građanima, nastavila da bude uzor drugim institucijama:

- Jedan od posetilaca je iskoristio trenutak i zloupotrebio napore Narodne skupštine da instituciju učini dostupnom i otvorenom i fotografisao se sa navijačkim obeležjem u Velikoj sali Doma Narodne skupštine. Do sada je 50.000 građana preko raznih programa posetilo parlament. Ali, nažalost, neko je zloupotrebio želju parlamenta da svoj rad približi građanima - objašnjavaju u zakonodavnom domu.

Inače, Asocijacija mladih iz Sandžaka bila je gost poslanika sa Liste za Sandžak Bajrama Omeragića. Međutim, kada smo ga u četvrtak pozvali, izbegao je odgovor i uputio nas na "izborni štab", koji je, prema njegovim rečima, organizovao posetu. U "štabu" se, ipak, niko nije javljao. Opšte je poznato da je FK Fenerbahče prijatelj kluba iz Novog Pazara.

Izvor: Vesti-online

This content has been locked. You can no longer post any comment.