Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Neizvestan ostanak „Fijata” u Kragujevcu
 
 

Neizvestan ostanak „Fijata” u Kragujevcu

Markioneov odlazak i borba za pozicije u vrhu menadžmenta grupe „Fijat Krajsler” odlažu potpisivanje novog ugovora.

 

Novi direktor kompanije za Evropu Alfredo Leđero stiže u Srbiju Kragujevac – „Ne mogu ništa da garantujem, ali se nadam i verujem da će Vlada Srbije sklopiti novi ugovor sa ’Fijatom’”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić maja 2017, na svečanosti u Kragujevcu povodom početka proizvodnje redizajniranog modela „500-L”. Naše pitanje ticalo se rokova, budući da ugovor sa „Fijatom”, potpisan septembra 2008, ističe 31. decembra 2018. godine. Predsednik Vučić je na pomenutoj svečanosti izrazio nadu da će do tada biti potpisan novi ugovor sa grupom „Fijat Krajsler”.

Ovaj prekookeanski automobilski gigant nastao je 2014, kada je generalni direktor „Fijata” Serđo Markione obznanio odluku o preuzimanju američke kompanije. „Desila se do sada nezamisliva stvar”, pisali su strani mediji, veličajući Markioneov potez. Serđa Markionea više nema. Ovaj strateg i vizionar koji je obeležio poslednje dve decenije razvoja automobilske industrije iznenada je preminuo jula ove godine, posle operacije ramena.

Umro je samo nekoliko nedelja pošto je pred javnost izašao sa novim petogodišnjim planom grupe „Fijat Krajsler”, kojim je nagovešteno da bi se u Kragujevcu mogao praviti jedan model automobila na hibridni pogon.

foto: online arhiva 500x Fiat

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži