Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija DANAS U KRAGUJEVCU OTVORENA PRVA FABRIKA U OKVIRU MIND GROUP
 
 

DANAS U KRAGUJEVCU OTVORENA PRVA FABRIKA U OKVIRU MIND GROUP

U industrijskom kompleksu “MIND PARK” u Sobovici otvorena je prva fabrika u okviru “MiND group”, AMM. Vrpcu su presekli predsednik Srbije Aleksandar Vučić i vlasnik kompanije“ MIND REAL ESTATE“ Bratislav Milanović a svečanosti su prisustvovali premijerka Ana Brnabić i gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

 

Predsednik Vučić je rekao da će u „MIND Parku“ uskoro biti izgradjeno više fabrika i pokrenuta proizvodnja šinskih vozila tramvaja i vagona a kasnije i proizvodnja lokomotiva. „Hoću da te tramvaje prvi kupi Beograd i već sam zamilio gradonačelnika Beograda i gradsko rukovodstvo. To će biti naši tramvaji, naši tramvaji koji će biti napravljeni modernim tehnologijama istakao je Vučić.“

„U Milanović grupi trenutno radi 260 ljudi a u Siemensu 600 ljudi. Naveo je da će to mnogo značiti za gradjane Kragujevca, Rače, Topole, Milanovca. Ništa zdravije nismo mogli da dobijemo u Šumadiji,“ rekao je Vučić. Vlasnik MIND group Bratislav Milanović najavio je da će u tom parku Siemens sledeće godine početi da pravi tramvaje. Rekao je da je to bila greenfield investicija i da su pokazali da nisu ni livada ni power point firma. Rekao je da se tu gradi još jedna hala i da dobro napreduje i da će proizvodnja sigurno početi 1. marta naredne godine dok će do kraja 2019. u MIND parku biti izgradjeno više od 60.000 kvadrata.

Gradonačelnik Kragujevca je istakao da je ceo Kragujevac danas MIND park i da će na novoj industrijskoj mapi grada stajati Siemensov potpis. MIND park je osmišljen kao grad u malom a ovaj industrijski i intelektualni kompleks zapošljavaće visokokvalifikovane inženjere iz Šumadije i cele Srbije.

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži