Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Ekonomija Ministarstvo ekonomije odustalo od eksproprijacije
 
 

Ministarstvo ekonomije odustalo od eksproprijacije

Ministarstvo ekonomije Srbije odustalo je od eksproprijacije 82 parcele u industrijskoj zoni Korman polje pošto nije moguće da se u predviđenom roku preuzme zemljište i realizuje ugovor sa Fijatom, saopšile su danas vlasti u Kragujevcu.

 

Kako se navodi u saopštenju informativne službe Grada Kragujevca, slobodna bescarinska zona kompanije Fijat automobili Srbija ostaje i dalje na lokaciji Korman polje, ali će se umesto na predviđenih 67 hektara prostirati na 35 hektara.

Na toj lokaciji bi tokom 2011. godine glavni Fijatovi kooperatni trebalo da izgrade svoje pogone.

Država u Korman polju poseduje nešto više od 30 hektara zemljišta pa će državne i gradske vlasti sa vlasnicima zemljišta na obodima te celine dogovoriti otkup još oko pet hektara zemljišta.

Obaveštenje o odustajanju od eksproprijacije 82 parcele Ministarstvo ekonomije Srbije prosledilo je odeljenju Republičkog javnog pravobranilaštva u Kragujevcu.

Vlasnici tih parcela bili su nezadovljni cenom od 350 evra po aru za eksproprijaciju, koju je odredila Poreska uprava Srbije.

Ministarstvo ekonomije Srbije saopštilo je da je odustalo od otkupa dela zemljišta u Korman polju jer država Srbije ne želi da pristane na ucene pojedinih vlasnika zamljišta u Korman polju, koji su umesto procenjenih 350 evra, tražili i do 4.000 evra po aru.

Država je postigla dogovor sa Fijatom da se na nekoj drugoj lokaciji obezbedi zemljište za izgradnju novih fabrika komponentaša koje prate Fijat, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Economy

This content has been locked. You can no longer post any comment.