Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Autobusima blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca
 
 

Autobusima blokirali ulaz i izlaz iz Kragujevca

autosaobracajZaposleni u kragujevačkom "Autosaobraćaju" jutros su sa dvadesetak autobusa blokirali izlaz iz Kragujevca ka auto-putu Beograd-Niš, kao i ulaz u grad iz tog pravca, tražeći realizaciju socijalnog programa, overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža i pronalazak strateškog parntera. Predsednik štrajkačkog odbora Žarko Banović rekao je novinarima da su tom blokadom zaposleni u "Autosabraćaju" u generalnom štrajku uz poštovanje minimuma rada od 30 odsto.

- Tražimo da nam se obrati neko iz vlade Srbije, koja je zajedno sa lokalnom samoupravom osnivač ovog preduzeća i odavde se nećemo pomerati do ispunjenja naših zahteva - naveo je Banović.

On je dodao da su zahtevi zaposlenih obezbeđivanje sredstava za isplatu otpremnina za oko 200 radnika od ukupno 530 koji su se dobrovoljno javili da napuste preduzeće, što im je, kako je rekao, obećao ministar ekonomije Nebojša Ćirić 15. februara ove godine.

Zatražena je i overa zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža, a potom i pronalazak strateškog parntera.

Banović je naveo da su se predstavnici štrajkačkog odbora juče sastali sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem koji ih je, istakao je, podržao u zahtevima.

On je naveo i da zaposlenima zdravstvene knjižice nisu overene od 1. aprila iako je "Autosaobraćaj", odlukom vlade Srbije u grupi od 50 preduzeća u restrukturiranju čiji radnici imaju pravo na overu knjižice iako nisu uplaćeni doprinosi za zdravstveno osiguranje.

- Zaposleni u "Autosaobraćaju" poslednju zaradu dobili su za januar ove godine i to prvi deo
- "Autosaobraćaj" obavlja međugradski i prigradski prevoz, a gradski beogradska Lasta i "Vulović transport"

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');