Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Sindikat tužio državnu sekretarku
 
 

Sindikat tužio državnu sekretarku

oruzariSamostalni sindikat Zastave Oružja podneo je juče krivičnu prijavu protiv državne sekretarke u Ministarstvu rada i socijalne politike Snežane Lakićević, zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj. U saopštenju te oružarske sindikalne organizacije navodi se da je Snežana Lakićević „Sindikatu UG S „Nezavisnost“ Zastave Oružja protivzakonito priznala pravo koje mu ne pripada“, odnosno priznala mu status reprezentativnosti u fabrici.

„Snežana Lakićević je koristeći svoj službeni položaj donela rešenje koje je suprotno odredbama Zakona o radu, jer je mimo odluke Odbora za utvrđivanje reprezentativnosti na nivou Republike Srbije, odlučne činjenice zasnovala na protivzakonitim osnovama“, navodi se u jučerašnjem saopštenju za javnost Samostalnog sindikata Zastave Oružja, uz napomenu da je prestonička centrala te sindikalne organizacije, ovim povodom, već pokrenula spor pred Upravnim sudom u Beogradu. U ogranku UGS „Nezavisnost“ u Zastavi Oružju juče nisu želeli da komentarišu tužbu svojih kolega, jedino su tvrdili da je njihova reprezentativnost određena po zakonu.

Izvor: Danas

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');