Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Gradonačelnik posetio štrajkače
 
 

Gradonačelnik posetio štrajkače

verkoRadnici ''Autosaobraćaja'' blokirali su autoput na kružnom toku kod Krsta, kao i ulaze u glavnu autobusku stanicu. Štrajkači zahtevaju overu zdravstvenih knjižica, povezivanje radnog staža, sprovođenje socijalnog programa i rešavanje krize u preduzeću, kao i pronalaženje strateškog partnera. Radnici u štrajku za danas najavljuju odlazak do Fonda za zdravstveno osiguranje, posle čega će ponovo biti na autoputu.

Radnike „Autosaobraćaja“ juče je posetio gradonačelnik Kragujevca, Veroljub Stevanović.

On je rekao da je Gradska uprava učinila sve što je bilo u njenoj moći, kao i da se „Autosaobraćaju“ redovno plaća ono što je u nadležnosti Grada.

Predlog gradonačelnika je izbor novog rukovodstva, isplata minimalnih zarada za radnike, do rebalansa republičkog budžeta, nakon kojeg on očekuje sprovođenje socijalnog programa u „Autosaobraćaju“.

Štrajkači su blokirali autoput kod Krsta i ulaze u autobusku stanicu, a prema zakonom određenom minimumu rade sa trideset odsto kapaciteta.

Radnici kažu da pokušavaju da se izbore za svoju egzistenciju i osnovna ljudska prava, koja pojedinci ne mogu da ostvare ni posle višedecenijskog rada u „Autosaobraćaju“.

U lokalnoj samoupravi i „Autosaobraćaju“ se slažu da je nemoguće naći adekvatnog strateškog partnera ukoliko ne bude sproveden socijalni program, koji je dogovoren sa nadležnim ministarstvom prošle godine.

Kroz socijalni program bi, kažu u „Autosaobraćaju“, preduzeće dobrovoljno napustilo oko dve stotine radnika od sadašnjih 530.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži