Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac "Leto kod kuće" za decu i mlade
 
 

"Leto kod kuće" za decu i mlade

kragujevacI ovoga leta u Kragujevcu će biti priredjen kolažni program za decu i mlade, pod nazivom ''Leto kod kuće''. Tokom dva meseca na trinaest lokacija u Kragujevcu biće organizovano sedamnaest raznovrsnih sadržaja, od maskembala, besplatnog kupanja i sportskih takmičenja do koncerata, pozorišnih predstava i medjunarodnog letnjeg kampa.

Očekuje se da manifestacija „Leto kod kuće“ okupi oko hiljadu mladih. Leto je prilika da se deca i mladi koji ostaju kod kuće uključe u neki od programa manifestacije, koja se organizuje već osmi put u Kragujevcu.

U ovim sadržajima, mladi će moći da se druže i zabave, pokažu svoju kreativnost, nešto nauče ili se uključe u sportske aktivnosti.

Manifestacija „Leto kod kuće“ počine 28. juna maskembalom u Centru za mlade u Ždraljici, koji će još u julu i avgustu biti domaćin žurke i karaoke takmičenja.

Na gradskim bazenima će sedmog jula biti besplatno plivanje, a 21. i takmičenje u plivanju.

Pešačka zona je mesto za ples desetog avgusta, a dan kasnije u centru „Plaza“ predstaviće se plesni klubovi. Vrtić „Naša radost“ je domaćin „Steho olimpijade“, a „Bubamara“ letnje čarolije.

Novina manifestacije je medjunarodni kamp koji će ugostiti četrdeset mladih iz sedam država od .1 do 10. septembra u Ilinoj Vodi.

Organizator „Leta kod kuće“ je grad Kragujevac, u partnerstvu sa centrom „Kneginja Ljubica“, Ustanovom za decu i SC Park. Za ovu manifestaciju je iz budžeta izdvojeno 180 hiljada dinara.

Izvor. RTK

This content has been locked. You can no longer post any comment.