Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Podela medju štrajkačima
 
 

Podela medju štrajkačima

strajk asPosle, kako nezvanično saznajemo, veoma burne noći na kružnom toku kod krsta, i prepodne je počelo raspravom štrajkača „Autosaobraćaja“ o tome da li i kako nastaviti protest. Štrajkački odbor je rasformiran, a čelnici sva tri sindikata još jednom otišli da razgovaraju sa gradonačelnikom Kragujevca Veroljubom Stevanovićem.

Več oko podneva zajednički je odlučeno da štrajk privremeno bude zamrznut. Ipak, ovu odluku nije prihvatio u međuvremenu formirani novi štrajkački odbor.

Na kružnom toku je ostala znatno manja grupa radnika „Autosaobraćaja“ odlučna da ovde sačeka rešenje o svojim zahtevima, mada povezivanje radnog staža, overa zdravstvenih knjižica i socijalni program zavise od nove Vlade Srbije, na čije formiranje pak čekaju mnogi.

Na ispunjenje poslednjeg u nizu zahteva, koji podrazumeva smanjenje broja radnika čeka i lokalna samouprava koja pokušava da pronađe strateškog partnera za „Autosaobraćaj“.

Uprkos tome što su autobusi ostali na blokadi, Glavna autobuska stanica u Kragujevcu tokom dana je počela da radi, što je putnicima i drugim prevoznicima olakšalo planirana putovanja.

Izvor: RTK

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži