Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Iz Nemačke kreću vagoni za prevoz srpskog „fiće“
 
 

Iz Nemačke kreću vagoni za prevoz srpskog „fiće“

fasSpecijalna kola nemačke firme MAR, kojima će se prevoziti „fijat 500L“ proizveden u Kragujevcu, treba danas da krenu za Srbiju, a transport novih automobila železnicom za Bar očekuje se početkom avgusta, kažu za „Blic“ u Železnicama Srbije.

- Početkom septembra planirano je da krene i železnički transport gotovih automobila iz Kragujevca za Suboticu i dalje ka Nemačkoj. S obzirom na to da, prema našim saznanjima, u fabrici već ima potrebnih auto-delova za početak proizvodnje, očekujemo da i železnički transporti s delovima i opremom počnu tokom jula da stižu u Kragujevac - kaže Nenad Stanisavljević, direktor medija centra Železnica Srbije, i dodaje da su takvu dinamiku prevoza auto-delova i automobila za potrebe „Fijata“ Železnice usaglasile sa ostalim učesnicima u tom poslu.

Železnička kompozicija koja kreće iz Nemačke sastavljena je od 17 specijalnih kola, od kojih će devet stići u Kragujevac, a osam u Bar.

Razlog nabavke novih vagona od nemačke firma MAR (Mosolf Automotive Railway) bila je, kako kažu u Železnicama, to što kola kojima naša železnica raspolaže imaju 15 centimetara nižu platformu nego što je potrebno za transport vozila „fijat 500L“.

U Železnicama očekuju da će tokom ove i naredne godine prevesti skoro 200.000 automobila iz Kragujevca za Bar i preko Subotice za druge evropske zemlje.

Izvor: Blic

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži