Trenutno se nalazite na strani: Vesti Info Grad Kragujevac Trojica Kragujevčana biciklima krenuli u Hilandar
 
 

Trojica Kragujevčana biciklima krenuli u Hilandar

biciklama do hilandaraTrojica Kragujevčana krenuli su juče biciklima na hodočašće na Svetu Goru u manastir Hilandar, gde bi trebalo da stignu do kraja naredne sedmice. Kragujevčani su krenuli sa Trga "Kod Krsta" u centru Kragujevca, a predvodi ih Željko Todorović, bivši radnik fabrike "Zastava Kamioni" koji je prošle godine, takođe na Vidovdan, krenuo sam biciklom u manastir Hilandar. Njegova je želja, kako kaže, da ovo hodočašće postane tradicija i da se omasovi, jer su i Vidovdan i Hilandar značajni za Srbe.

"Prvi put mi je da na ovaj način idem na Svetu Goru. Razlozi su ne samo ljubav prema sportu već i negovanje tradicionalnih vrednosti, ali i poštovanje prema manastiru Hilandar", rekao je Slobodan Stefanović.

U ekipi biciklista je još i Saša Mirosavljević.

Njih trojica se biciklizmom bave rekreativno, a u tom poduhvatu pomogli su im Skupština Kragujevca, kao i Samostalni sindikat fabrika "Zastava kamioni" i "Zastava automobili", čiji su ih predstavnici jutros ispratili na put.

Ukoliko ih vremenske prilike posluže njih trojica u manastir Hilandar trebalo bi da stignu 5. jula.

Izvor: Glas javnosti

Dodaj komentar

Svi komentari koji sadrže vređanje, nepristojan govor, rasnu i nacionalnu mržnju kao i netoleranciju svake vrste neće biti objavljeni. Na ovom portalu govor mržnje je strogo zabranjen. Ime i e-mail adresa su obavezni za sve neregistrovane korisnike sajta.
Zadržavamo pravo izbora komentara koji će biti objavljeni.


Sigurnosni kod
Osveži

 
 
 
 
error_reporting(0); ini_set('error_reporting', E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_WARNING & ~E_STRICT & ~E_DEPRECATED); ini_set('display_errors','Off');